Ekologiskt & FairTrade

Välkommen till Hamnbageriets kaffevärld där smak och hållbarhet är hjärtat i varje kopp. Utforska vår kärlek för ekologiskt och fairtrade kaffe & té. Hos oss tar varje klunk dig med på en resa där smaken är lika viktig som miljöhänsyn. Vi strävar efter att minska vårt klimatavtryck och varje kopp är ett steg mot en mer hållbar framtid.

rainforest-alliance-kaffe
fairtrade-certification-bästa-kaffe-nynäshamn
ekologiskt-kaffe-cappuccino
utz-choklad-kakao-kaffe
ekologiskt-kaffe-espresso-nynäshamn

Varför säljer Hamnbageriet kaffe & té som är Ekologiskt & FairtTade?

Vi på Hamnbageriet är fast beslutna att göra en positiv skillnad, inte bara för våra gäster utan också för vårt samhälle och vår planet. Därför har vi valt att endast erbjuda ekologiskt och fairtrade-certifierat te och kaffe. Genom att göra detta vill vi inte bara säkerställa högsta kvalitet och smak i varje kopp vi serverar, utan också bidra till en mer rättvis och hållbar global kaffeproduktion.

Genom att stödja ekologiska odlingssätt och rättvis handel arbetar vi för att främja hälsosamma ekosystem, förbättra arbetarnas levnads- och arbetsförhållanden och minska den negativa miljöpåverkan som konventionell kaffeodling kan medföra. För oss är det inte bara en affärsstrategi, det är en del av vårt åtagande att vara medvetna om vår påverkan och att göra gott för vårt samhälle och vår planet.

Vårt bryggkaffe är från Sipi Falls i östra Uganda

Vårt bryggkaffe från Sipi Falls i östra Uganda är en hyllning till hållbarhet och hög kvalitet. Kaffet är både Ekologiskt och FairTrade. Området Sipi Falls består av tre vattenfall, som skapar ett perfekt ekosystem för kaffeodling. Odlingshöjden är 1250-1900 m.ö.h. Kaffebönorna består av 100% arabicabönor och rostningsgraden är mellanmörk. Kaffets karaktär består av citrus- och karamellhint med en diskret vaniljfinnish. Med varje kopp kaffe vid Hamnbageriet stödjer du hållbara och rättvisa kaffeodlingar.

eko-kaffe-uganda
fairtrade-kaffe
espressobönor-nynäshamn

En balanserad blanding av Ekologiska espressobönor

Vi säljer endast espressokaffe Bio från den italienska premiumleverantören av kaffe - Molinari.

Den unika kaffeblandningen är resultatet av noggrant avvägda proportioner - 20% robusta och 80% arabicabönor. Denna harmoniska blandning skapar en perfekt balans av smak och kaffestyrka, vilket resulterar i en kaffeupplevelse som är både fyllig och nyanserad.

Vi erbjuder även koffeinfritt kaffe från Molinari. Njut av din espressodryck på plats i vår härliga uteservering eller i take-away. Självklart finns espresso, cappuccino, caffè latte och mycket mer på vår meny.

italienskt-premiumkaffe-nynäshamn